Älg jakten

Ja jag tänkte jag skulle passa på och ge mina jakt kamrater en stor eloge.
Gud vilka härliga människor, vill du veta varför just dom är så härliga??

Jo det var så att vi sköt en ko och en kalv på tisdags förmiddag under älgjakts veckan.
Jag hade kovat gubbarna att jag skulle hämta 4-hjulingen och dra fram dom om vi sköt nåt. Så jag satt mig i bilen och åkte iväg hem till min mor och far för den står där. När jag var på väg dit så kom jag och tänka på min kära far, så jag ringde upp han. Och sa sätt på dig kläder, för nu ska du med ut i skogen och träffa gubbarna. Ja jo ja det kan jag väll, vart svaret från min far. Men när jag kom dit och börja lasta på 4-hjulingen på släpet, så märkte jag nervositeten i min far. Han gick runt och grymta ÄH va fan jag skiter i det här. Fan ska jag mä å gö, mm.
Men jag sa bara klart du ska med, men jag förstod ju varför han gjorde som han gjorde. Tänk bara alla som inte lossas om han på stan när han hejar, dom gör det av rädsla eller nått annat dumt.
Men men jag fick med han, och när vi väl kom dit kliver min far ur med osäkra steg.
Vart på gubbarna i laget tog emot han med öppna armar, en ställde fram en stol åt han. Vi satt i en ring runt elden och prata precis som allt var som vanligt. Pappa drack kaffe och försökte hänga med så gott det gick och alla hade överseende med det. Sen åkte jag upp i skogen drog ner älgarna och vi gjorde grovslakten.
Sen var det dags att packa och åka hem, i bilen sa pappa.
Det där var det roligaste jag har gjort på länge med ett leende på läpparna.

Han hade sen ringt min 4 gånger på jobbet och berättat hur glad han var för att han fick bli med.
Jag och min jakt kamrater gjorde min fars dag och det kan jag leva på länge :)Jag måste berätta en annan sak som fick mig att nästan bryta ihop här om dagen.
Bryta ihop av glädje måste jag säga då. Jag ville överaska min sambo med en ros i hennes bil när hon sluta jobbet, den skulle bara stå där på hennes säte när hon kom till bilen. Så jag och min far gick in och jag köpte en ros och min far vart alldelens till sig och försökte får ur sig det han ville ha sagt. ´Men så plötsligt så kom det, jag vill köpa blommor åt Susanne. Hon är ju så snäll åt mig, när han sa det fick jag tårar i ögonen och ett leende på läpparna. Pappa ser att mamma bryr sig om han än och han är sååå tacksam för det. Han valde ett kort där vi kom överens om vad det skulle stå. Men jag fick skriva!

Det stod, Tack för att du finns/ älskar dig/ Lasse

Njut av varje ögonblick som du får, dom kommer aldrig igen.

Ringde behovsbedömaren

Idag så ringde jag behovs bedömaren.
Jag gjorde det så min mor skulle slippa tänka på det.
Jag kan säga att jag gärnat sluppit jag med tog mer på mina krafter än jag hade räknat med.
Samtidigt som jag vill att pappa ska ha det så bra som möjligt, så gillar jag inte att göra saker utan hans medtyckande. Men i afall så kommer hon på måndag och kollar till min far och då får vi se hur det kommer gå.
Kommer bli en jobbig dag på måndag, som jag inte ser fram emot.

Stockholms resan. Kanske pappas sista.

Ja vårann resa till Stockholm med pappa, har samlat mig för att skriva om den. Stort sett så var den väldigt lyckad med många skratt och mycket glädje, Tony är en guld klimp som verkligen får min pappa att skina upp.
Ja hur som haver så åkte vi ner till stor stan och laddade för en riktigt kul helg, med en riktigt bra konsert. Vi åkte runt lunch på lördagen och var väll nere sisådär klockan 4. Vi packade in oss alla 5 i Tonys trea där han och hans dotter bor. Blev lite trångt kan man säga! Men finns det stjärte rum så finns det hjärte rum även om söndagen var mest fjärte rum ;) När vi väl hade gjort oss hemma stadga hos Tony så var det så dags för en öl tyckte vi, så en öl blev det och några fler där på. Pappa och Tony prata gamla minnen och skratta och skoja, jag stack till affären och köpte käk åt oss alla 7. Jag gjorde ungbakad fläskfile med svampsås och potäter. Allt gjort från grunden så klart, jag satt potatisen plocka svampen slakta grisen osv :) Vi käka skratta och hade så skojigt, hur kul som helst faktiskt. Sen var det dags för flickorna att göra sig fina, så vi drack väll en extra öl jag och min kära bror och satt och vänta sisådär ett par timmar. Sen var det äntligen dags att dra ut på stan och skoja runt lite. Vi sa hejdå till Tony och pappa, Tony sa att vi stannar här vi så ni vet. Vi tänkte inge mer på det och gick ner till högdalens cetrum och tog tunnel banan mot stan, min tanken då var Pub ancor her we come!!!
Ancor är den bästa hårdrocks krog jag gått på, bra musik och goa människor. Vi skoja runt där hade jätta skoj tills dom stängde sen vart det tuben tebax. Jag somna direkt och sov som en klubbad bäver hela hela natten.

På morgonen vaknade jag till et KAOS, pappa hade blitt ner slagen, VEM FAN SLÅR NER EN HANDIKAPPAD!!!!
Syrran var arg jag blev arg alla gick och morra åt varann, men vet du vad. Pappa ryckte på axlarna och tyckte inte det var en sån stor deal, han hade ju haft den roligaste kvällen på flera år. Så det var väll inget att vara arg på.

Men det som hade hänt i afall var att strax efter vi gick så sa pappa till tony, vi kan väll också gå och ta oss en öl nånstans. Det kan vi väll nu när jag ändå är här. Tony han tänkte väll efter och sa ja det kan vi väll göra, det är ju klart vad hade du svarat om din bästa vän frågat dig. Vem tror att nåt ska hända på en liten pub när man tar en öl. Så dom hade tat på sig sina kläder och promenera ner till centrum i Högdalen, men tyvärr så var puben stängd där. Men pappa sa till tony du måste ju veta nån annan, så dom åkte till svedmyra och gick på nån lokal krog där. Dom hade tagit ett par öl pappa bjöd på första rundan och säkert tredje med, sen skulle pappa gå på toa. Tony tror jag tänkte vid det tillfälle det fixar Lasse han har ju fixat det tidigare under kvällen. Men Pappa gjorde inte det, han hittade inte dit igen så han gick ut för att uträtta sina behov. Vart på det går upp ett ungdomsgäng och försöker råna pappa genom att slå ner han. Dom märkte säkert att han inte hade nån koll, Tony såg i afall detta och sprang ut och skrek åt killarna vart på dom drog. Men vad är det för satans vakter i detta land?? Tony fick inte låna en lur och ringa polisen. Pappa och tony fick heller inte komma in efter detta, var det vakternas små ligister det där eller??? Många frågor men inga svar, jag är så jävla arg när jag tänker på detta så jag vet inte vad jag ska ta mig till.

Men Pappa var i afall jätte nöjd med helgen och tyckte allt var kanon. Men det är ju klart, vad är en smäll på näsan med lite smärta mot en livsglädje som man inte kännt på 4-5 år?? Jag tackar Tony för att han tog ut pappa det kan ha varit sista chansen för min pappa att uppleva ett normalt liv.


Green day

Nu i helgen ska jag mina syskon och min sambo tillbringa lite kvalitets tid tillsammans.
Vi ska till stockholm och gå på green day på globen, tanken var att vi skulle vara med varann och bara få umgås. Kanske få prata av oss lite om allt som hänt i våra liv. Ska bli så roligt att få komma iväg och bara vara, men sen fråga pappas vän Tony pappa om han skulle bli med. Och med tanke på hur bra pappa mådde i somras av att vara med han så kunde vi inte neka. Så nu blir det kvalitets tid med pappa också, ser faktiskt fram emot att pappa ska bli med. Jag ser fram emot det för att jag hoppas så innerligt att jag ska få höra pappa skratta och skoja igen. Dessutom tänkte jag att det blir bra för min kära mor att få andas ut lite och bara få njuta av sitt liv lite. Vem vet hon kanske också får en kanon helg, hon får ju chansen att ta hand om sig själv lite i afall.

Ja det blir spännande att se vad denna helg kommer ge.
Ska bli spännande och se hur det kommer bli för min far.
Men det bästa av allt, tiden med mina syskon där vi bara kan vara syskon igen som när vi var små.
Saknar den tiden då ingen var dödlig, eller ingen trodde nått ont skulle hända just oss.


Japp nu ska jag packa och fixa inför älgjakten nästa vecka, ska också bli kalas kul.

Kram på er allihop/ Mattias

Ett nytt försök

Ja nu ska jag göra mitt tredje försök att få iväg ett inlägg.
Skrev för några timmar sen om min far och min gammel morfar men nätet hakade upp sig på nått vis och allt försvann. Men ja, 3 dagar med min far vart det med en hel del krångel med bilen. Det som blir så jobbigt när man är med han så pass intensivt, är att han blir lite som en svans som inte hänger med. Man kan säga att han är som ett litet barn som inte vet vad han ska göra. Går precis bakom ryggen på mig och ser mest fundersam ut. Det blir väldigt jobbigt då han är den som skulle ha stöttat mig in i vuxen världen, han som skulle ha gett mig lite tips och råd när allt är svårt. Men nu får man försöka på egen hand med mycket, det är tur jag har mamma i afall. Ja när jag är med min far så blir jag och förstå hur jobbigt mamma har det, genom att ha han som en svans efter sig hela dagarna. Varenda dag! beundrar hennes styrka önskar jag kunde göra mer för henne än vad jag gör. Men jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Försöker finnas där för henne, försöker förstå henne men kan nog aldrig göra det riktigt fullt ut.
Jag saknar mamma lika mycket som jag saknar min pappa. Jag saknar mammas livs gnista, hon som alltid vart glad och stark. Nu ser man hur det tär på henne, man kan se hennes smärta. Stackars mamma hon förtjänar mer glädje i sitt liv. Undrar vad jag ska göra för att under lätta allt för henne. Men jag finner inga svar.
Älskar dig mamma hjälp mig att hjälpa dig.

Ja så kommer vi till natten, natten då min gammel morfar hade dött.
Jag tillängnade många tankar åt han då, jag tänkte mycket på vilken förebild han har vart för mig.
Han hade förmodligen ett av dom största hjärtan som finns i denna värld. Jag har aldrig hört att han gjort nått ont åt nån och tror inte heller att han skulle kunnat ha gjort det. Tänkte på saker som han berättat för mig, han var född 1911 så han har ju hunnit med en del. 98år hann han bli! I bland åkte jag hem till han och drack lite kaffe och prata lite med han. Vissa gånger blev det inte mycket sagt men sen var det dom dagarna som han prata om allt. Han berättade tex om när han körde vita bussarna under andra världskriget. Han berättade även om gulsoten när han var liten om hur dom stod på andra sidan muren och kolla hur många som blev begravna under dagen. En tragisk sak som han berättade som det finns lite humor i ändå, var att en av hans bröder vart på körd och dog av gävles enda bil!
Ja han kommer saknas mig han var en stor före bild. Om jag kan bli hälften så bra som han så får jag vara nöjd.

Han hade ett stort hjärta
Han var en enorm person
Han är och kommer alltid vara min förebild

RIP Olle Larsson

3 dagar och en natt.

Ja nu är det inte mycket som stämmer.
Min Pappa har ahlzimers min.
Min farmor har cancer och fick sin första cellgifts behandling förra veckan.
Å som om det inte vore nog med det så dog min gammel morfar idag.
Varför jag döpt denna del av min blogg, är för att jag tillbringat 3 dagar med min far.
Och nu har jag fått reda på att olle gott bort och ska tillbringa natten ensam på jobbet.


Jag tänkte berätta lite om vad jag och minn älskade far gjort dom här dagarna. Jo vi har haft kvalitets tid massor med far och son tid, eller ja dom små glimtarna man kan få under 3 dagar med han nu. Ja dom små glimtarna räknar jag till min och pappas tid precis nu, jag kan inte räkna med att få en hal dag med han längre. För i vissa lägen finns han ju inte där, då är hans själ nånannanstans. Men i måndags så åkte jag direkt från jobbet hem till mina föräldrar fast besluten att hjälpa pappa med bilen. Så jag kom dit drack lite kaffe och prata lite skit med min mor innan nnnnnhon skulle till jobbet. Sen visa hon pappren på bile som jag hade alla nummer på sen drog hon till jobbet. Det jag började med var att beställa e tid hos bilprovningen, vi fick tiden 14.40. Så jag sa till min far, nu blir du med till skoge och hjälper mig med mina pass. Han såg mest förvånad ut, ungefär som att va ska jag med och vad ska jag göra?! Men jag fick med han ut i skoge noch vi tog med bössan som han fick ha på axeln medans jag fixa lite med passet. Sen när det var dags att åka iväg med bilen så ville han vara kvar i skogen. Pappa verkade så glad och nöjd med att vara där, ja bara vara lixom.

Men men i vilket fall så besikta vi bilen och fick en hög med 2or.
Dagen efter så kom pappa och hämta mig, och vi åkte hem till dom och börja fixa bilen.
Jag fick ordning på dom flesta el felen ja alla utom tutan, satans tuta vad ska man ha den till??
Men jag fick lite hjälp av en underbar personn som heter Göran, så vi fick ordning på den med köpte bara lite prylar och býtte ut. Ja sen var den dagen över.

sen var det ju dags för omB med stort B men det gick på skit så vi får göra om det igen:)

Det går inte att skriva på det här tagentn bordet. Det bara hakar upp sig, och är jag skriver så kommer det bara ur mig jag har inte tid eller ork att fokusera på att ett n skriver 15 rader innan jag ser det eller nån annan bokstav. Jag vill skriva vad jag känner och det blir svårt nnär jag måste täka på va datorn gör för fel. Jag försätter när jag kommer hem..

Nu ska jag läsa bokenn om ahlzimers och den heter. Ett minne för livet.

Ha det så länge mvh M

Den som tittar för mycket bakåt går med ryggen in i framtiden.

Intressera dig för din framtid du kommer tillbringa resten av ditt liv där.

RSS 2.0